Рецепти
Ракчиња на скара со сос од ананас Ана Ѓорова

Печени ракчиња со тропикал сос од ананас

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ананас во конзерва(1 Чаша)

Чили сос(3 Супени лажици)

Лук(4 Чешниња)

Оцет(2 Супени лажици)

Зелен лимон(1 )

Шеќер(1/2 Чаша)

Сол(1/2 Супена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Ракчиња(450 Грама)

Ананас(4-5 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Испасирајте го ананасот во конзерва, а сокот ставете го настрана во чаша.
  2. Испасираниот ананас измешајте го со чили сос, исечкан лук и малку вода или ставете во блендер.
  3. Пченкарниот скроб измешајте го со 2-3 лажици вода и додајте ја смесата со ананасот, додајте и оцет, шеќер, сол и сок и рендана кора од лимета. Додајте од сокот од ананас доколку сакате поразредена смеса.
  4. Исчистените ракчиња премачкајте ги со сосот, ставете ги на ражничи, ред ракче, ред свежо парче ананас и печете ги околу 2-3 минути од двете страни. Додајте од останатиот сос врз готовите ракчиња и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: