Рецепти
Рататуи ражничи Ана Ѓорова

Вегетаријанска скара од маринирани зеленчуци за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суво нане(1 Кафена лажица)

Балсамико оцет(3 Супени лажици)

Соја сос(3 Супени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Тиквичка(1 )

Црвен кромид(1/2 Главица)

Црвена бабура(1/2 )

Домат(2 )

Модар патлиџан(1 помал )

Свежи шампињони(8 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во голем сад измешајте ги соја сосот, оцетот балсамико, сувото нане и маслиновото масло.
  2. Исечете го зеленчукот во приближно иста форма и големина, па потопете ги во маринадата.
  3. Оставете ги 24 часа во фрижидер.
  4. Маринираните зеленчуци ставете ги на дрвени стапчиња и печете ги на скара додека убаво омекнат од двете страни.
  5. Сервирајте ги во чинија и полијте ги со останатата маринада.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: