Рецепти
Ражничи од риба Ана Ѓорова

Риба со сланина на скара со вкусен зеленчуков гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(смуѓ, 800 грама )

Сланина(100 Грама)

Морков(200 Грама)

Прокељ(200 Грама)

Компир(4 средни )

Путер

Домат

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Рибата исечете ја на помали парчиња, свиткајте ги во тенки парчиња сланина, ставете ги на стапчиња ражничи и печете ги на скара.
  2. Зеленчукот исечете го на поголеми парчиња, пржете го на масло и додајте го варениот компир, исечен на парчиња.
  3. Послужете го зеленчукот како прилог со ражничите и украсете со кришки лимон, домати и магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: