Рецепти
Ребра во сос од виски Ана Ристеска

Омилен ручек на сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Сол

Бибер

Лук во прав

Чили во прав

Мајчина душичка во прав

Виски(125 мл (за сосот) )

Кечап(125 мл (за сосот) )

Јаболков оцет(30 мл (за сосот) )

Свеж сок од лимон(1 супена лажица (за сосот) )

Шеќер(1 супена лажица (за сосот) )

Сенф(1 супена лажица (за сосот) )

Вегета(1 супена лажица (за сосот) )

Лук(3 чешниња (за сосот) )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 160  минути

  1. Сите зачини се промешуваат и се втриваат во месото. Месото се остава преку ноќ да отстои со зачините.
  2. Во тавчето за печење се редат парчиња лимон, врз нив се става месото, се налева 250 мл вода и се покрива со фолија. Месото се пече 120 минути, на 180 степени.
  3. Сосот се приготвува од сите наведени состојки, се остава да зоврие и да се згусне, околу 20 минути.
  4. По потребното време, ребрата се вадат, се истураат вишокот вода и лимонот и се враќаат да се запечат, трипати, премачкувајќи ги со сосот од виски за да добијат убава боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: