Рецепти
Риба со печурки и лимон (посно) Ана Ѓорова

Брз ручек од пржена морска риба со вкусен сос од шампињони, лук, лимон и зачини во бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(480 Грама)

Свежи шампињони(350 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Лимон(1 )

Магдонос

Бело вино(3 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте масло во една тава, додајте ги исечканиот лук и кромид и 2 лажици ладна вода. Додајте сол и бибер, поклопете ја тавата и пржете ги на силен оган 2 минути додека да испари водата.
  2. Додајте ги печурките и пржете ги 1 минута, посолете ги и пржете ги неколку минути додека да омекнат и заруменат.
  3. Во тавата ставете ги филетите риба и полијте ги со виното. Зачинете со една лажичка рендана кора од лимон и пржете ги 5 минути.
  4. Превртете ги рибите, полијте ги со сокот од лимон и пржете ги уште 2-3 минути. Зачинете ги уште по вкус со сол, бибер, исечкан магдонос и сервирајте ги.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: