Рецепти
Риба со печурки и лимон (посно) Ана Ѓорова

Брз ручек од пржена морска риба со вкусен сос од шампињони, лук, лимон и зачини во бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(480 Грама)

Свежи шампињони(350 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Лимон(1 )

Магдонос

Бело вино(3 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте масло во една тава, додајте ги исечканиот лук и кромид и 2 лажици ладна вода. Додајте сол и бибер, поклопете ја тавата и пржете ги на силен оган 2 минути додека да испари водата.
  2. Додајте ги печурките и пржете ги 1 минута, посолете ги и пржете ги неколку минути додека да омекнат и заруменат.
  3. Во тавата ставете ги филетите риба и полијте ги со виното. Зачинете со една лажичка рендана кора од лимон и пржете ги 5 минути.
  4. Превртете ги рибите, полијте ги со сокот од лимон и пржете ги уште 2-3 минути. Зачинете ги уште по вкус со сол, бибер, исечкан магдонос и сервирајте ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: