Рецепти
Рибја супа со кнедли Ана Ѓорова

Супа од ослиќ со кнедли од гриз за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(2 )

Морков(2 )

Магдонос

Целер

Ловоров лист(1 )

Лук(1 Чешне)

Праз(парче )

Сол

Бибер

Јајце(1 )

Масло(4 Супени лажици)

Гриз(8 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Целите риби, морковот, магдоносот, целерот, ловорот, лукот, празот, сол и бибер се ставаат во длабок лонец на рингла.
  2. Состојките во лонецот се налеваат со вода, колку да ги покрие, и се варат на умерен оган 20-тина минути. Се трга од оган и се процедува.
  3. Ослиќот се мие и се чисти од коската, се сече на парчиња, а морковот се сечка ситно.
  4. Во друг сад со виљушка се мати јајцето, се додава сол, па масло и на крај гриз. Се остава смесата да отстои 5 минути.
  5. Рибјата супа се вари на умерен оган и се додаваат кнедлите од гриз. Се обликуваат со лажица, треба да бидат помали. Се варат 5 минути.
  6. Во готовата супа со кнедли се додаваат иситнетата риба и морковот, па целата супа се посипува со свеж ситно исечкан магдонос или млад кромид.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: