Рецепти
Рибја супа со кнедли Ана Ѓорова

Супа од ослиќ со кнедли од гриз за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(2 )

Морков(2 )

Магдонос

Целер

Ловоров лист(1 )

Лук(1 Чешне)

Праз(парче )

Сол

Бибер

Јајце(1 )

Масло(4 Супени лажици)

Гриз(8 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Целите риби, морковот, магдоносот, целерот, ловорот, лукот, празот, сол и бибер се ставаат во длабок лонец на рингла.
  2. Состојките во лонецот се налеваат со вода, колку да ги покрие, и се варат на умерен оган 20-тина минути. Се трга од оган и се процедува.
  3. Ослиќот се мие и се чисти од коската, се сече на парчиња, а морковот се сечка ситно.
  4. Во друг сад со виљушка се мати јајцето, се додава сол, па масло и на крај гриз. Се остава смесата да отстои 5 минути.
  5. Рибјата супа се вари на умерен оган и се додаваат кнедлите од гриз. Се обликуваат со лажица, треба да бидат помали. Се варат 5 минути.
  6. Во готовата супа со кнедли се додаваат иситнетата риба и морковот, па целата супа се посипува со свеж ситно исечкан магдонос или млад кромид.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: