Рецепти
Рижото Миланезе Ана Ристеска

Италијански специјалитет кој води потекло од Милано

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело вино(1 Децилитар)

Кромид(1 Главица)

Ориз(1,5 Чаша)

Бистра зеленчукова супа(4 Децилитри)

Рендан пармезан(50 Грама)

Путер(50 Грама)

Шафран

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Кромидот исечкајте го,  пармезанот изрендајте го на ситно ренде.
  2. На 25 гр путер испржете го кромидот, а потоа додајте го оризот и продолжете со пржење.
  3. Потоа, додајте го белото вино и варете додека да испари.
  4. Додајте ја и супата, посолете, ставете црн пипер и продолжете со варење.
  5. Кога оризот е речиси готов, додајте ги шафранот, пармезанот и преостанатиот путер, па измешајте и оставете да отстои.
  6. Јадењето сервирајте го со наросен пармезан одозгора.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: