Рецепти
Рижото Миланезе Ана Ристеска

Италијански специјалитет кој води потекло од Милано

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело вино(1 Децилитар)

Кромид(1 Главица)

Ориз(1,5 Чаша)

Бистра зеленчукова супа(4 Децилитри)

Рендан пармезан(50 Грама)

Путер(50 Грама)

Шафран

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Кромидот исечкајте го,  пармезанот изрендајте го на ситно ренде.
  2. На 25 гр путер испржете го кромидот, а потоа додајте го оризот и продолжете со пржење.
  3. Потоа, додајте го белото вино и варете додека да испари.
  4. Додајте ја и супата, посолете, ставете црн пипер и продолжете со варење.
  5. Кога оризот е речиси готов, додајте ги шафранот, пармезанот и преостанатиот путер, па измешајте и оставете да отстои.
  6. Јадењето сервирајте го со наросен пармезан одозгора.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: