Рецепти
Рижото со јајца Ана Ѓорова

Богат појадок од ориз и јајца што може да го подготвите и за лесен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 тврдоварени )

Ориз(250 Грама)

Туна во конзерва(2 )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Бело вино(200 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Маслиново масло

Сол

Бибер

Рендан пармезан

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Ситно сечканиот кромид пропржете го на загреано масо, па додајте го оризот и пржете неколку минути. Мешајте за да не се залепи за садот и да загори.
  2. Потоа откако оризот добро ќе се пропржи, полијте го со врела вода (колку да го покрие) и гответе додека омекне оризот. По потреба додавајте уште вода.
  3. При крајот на готвењето, додајте бело вино, па кога алкохолот ќе испари, тргнете од оган и измешајте ги пармезанот, издробената туна и лимоновиот сок.
  4. Сервирајте го оризот со преполовени тврдоварени јајца.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: