Рецепти
Рижото со коприви Ана Ѓорова

Брз и лесен ручек од ориз со коприви, пченка и млад лук што може да биде и гарнир со месо или риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвен кромид(4-5 )

Млад лук(1/2 страк )

Пченка во конзерва(1 Чаша)

Ориз(или кафен ориз 1 чаша )

Коприва(2 Шаки)

Путер(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Листовите коприва ставете ги да се варат во посолена и зовриена вода околу 3 минути. Исцедете ги и исечкајте ги, а водата зачувајте ја за полевање на оризот.
  2. На маслото и путерот испржете го исечканиот кромид. Додајте го кромидот и кратко пржете.
  3. Додајте го и исечканиот млад лук. Додавајте од водата во која се вареа копривите и варете додека оризот омекне.
  4. Зачинете со сол, бибер, додајте ги исечканата коприва и пченката и уште малку промешајте, па послужете го јадењето со свежа салата по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: