Рецепти
Рижото со коприви Ана Ѓорова

Брз и лесен ручек од ориз со коприви, пченка и млад лук што може да биде и гарнир со месо или риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвен кромид(4-5 )

Млад лук(1/2 страк )

Пченка во конзерва(1 Чаша)

Ориз(или кафен ориз 1 чаша )

Коприва(2 Шаки)

Путер(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Листовите коприва ставете ги да се варат во посолена и зовриена вода околу 3 минути. Исцедете ги и исечкајте ги, а водата зачувајте ја за полевање на оризот.
  2. На маслото и путерот испржете го исечканиот кромид. Додајте го кромидот и кратко пржете.
  3. Додајте го и исечканиот млад лук. Додавајте од водата во која се вареа копривите и варете додека оризот омекне.
  4. Зачинете со сол, бибер, додајте ги исечканата коприва и пченката и уште малку промешајте, па послужете го јадењето со свежа салата по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: