Рецепти
Рижото со лосос Ана Ѓорова

Вкусно и пикантно рижото од варен грашак и печен лосос за лесен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 страк )

Чили пиперка(3 )

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Ориз(40 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Лосос(120 грама филети )

Грашок(50 Грама)

Сечкан магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Лососот (без никакви додатоци) се витка во фолија и се пече во рерна на 200 степени околу 10 минути.
  2. Во меѓувреме се пржат празот и пиперките, само 5 минути.
  3. Потоа се додава оризот и се зачинува со кари, па се продолжува со пржење.
  4. Откако ќе бидат испржени, во таа смеса се додаваат 200 мл вода, а кога ќе почне да врие, се намалува температурата и се вари додека да се свари оризот.
  5. Потоа се додаваат и солта, биберот и сечканиот магдонос.
  6. На крајот се додаваат грашакот (претходно сварен или од конзерва) и печениот лосос исечкан на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: