Рецепти
Рижото со лосос Ана Ѓорова

Вкусно и пикантно рижото од варен грашак и печен лосос за лесен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 страк )

Чили пиперка(3 )

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Ориз(40 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Лосос(120 грама филети )

Грашок(50 Грама)

Сечкан магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Лососот (без никакви додатоци) се витка во фолија и се пече во рерна на 200 степени околу 10 минути.
  2. Во меѓувреме се пржат празот и пиперките, само 5 минути.
  3. Потоа се додава оризот и се зачинува со кари, па се продолжува со пржење.
  4. Откако ќе бидат испржени, во таа смеса се додаваат 200 мл вода, а кога ќе почне да врие, се намалува температурата и се вари додека да се свари оризот.
  5. Потоа се додаваат и солта, биберот и сечканиот магдонос.
  6. На крајот се додаваат грашакот (претходно сварен или од конзерва) и печениот лосос исечкан на парчиња.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: