Рецепти
Рижото со вргањ Ана Ѓорова

Оризот приготвен на овој начин е многу вкусен, но и здрав за јадење. Може да ви послужи како гарнир со месо, а за вегетаријанците ова е вкусен самостоен оброк.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Најпрво оризот се вари во еден и пол литар зовриена вода, во која претходно се досаваат зачини по вкус.
  2. Настрана во друг сад се ставаат сувите печурки вргањ, па ги полеваме со жешка вода за да омекнат. Штом омекнат, се цедат од водата.
  3. Откако оризот убаво ќе се свари, во садот ги додаваме печурките и убаво мешаме додека се добие кремава смеса.
  4. Потоа го тргаме тенџерето од оган и го додаваме кашкавалот. Мешаме додека убаво се измеша кашкавалот со оризот и печурките.
  5. Оставаме јадењето убаво да се излади околу 15 минути, а потоа сервираме.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: