Рецепти
Ролат шницла Ана Ѓорова

Одличен ручек за љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Свинските шницли се тенчат со кујнски чекан, се посолуваат и се наросуваат со бибер.
  2. Морковот, бабурата и лукот се чистат и ситно се сечкаат.
  3. Сланината се сечка на коцки и се пропржува.
  4. Се додаваат меленото месо, претходно исечканиот зеленчук и лутото пиперче по вкус, а потоа се долева малку вода. Се динста 5 минути со постојано мешање.
  5. Се додава варен домат и малку вода, па се зачинува по вкус.
  6. Се поклопува и се остава да се крчка на тивок оган со повремено мешање додека испари водата и месото омекне.
  7. Се додава и брашното, добро се меша, се трга од оган и се остава да се излади. На крај се додава рендан кашкавал.
  8. Со филот се премачкуваат зачинетите шницли, се виткаат во ролат и се прицврстуваат со чепкалки.
  9. Секој ролат внимателно се валка во брашно, изматени јајца и лебни трошки.
  10. Се пече во добро загреано масло околу половина час и се вади врз салфетка за да ги впие вишокот маснотии.
  11. Се служи со помфрит и со сезонска салата.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: