Рецепти
Ролат шницла Ана Ѓорова

Одличен ручек за љубителите на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Свинските шницли се тенчат со кујнски чекан, се посолуваат и се наросуваат со бибер.
  2. Морковот, бабурата и лукот се чистат и ситно се сечкаат.
  3. Сланината се сечка на коцки и се пропржува.
  4. Се додаваат меленото месо, претходно исечканиот зеленчук и лутото пиперче по вкус, а потоа се долева малку вода. Се динста 5 минути со постојано мешање.
  5. Се додава варен домат и малку вода, па се зачинува по вкус.
  6. Се поклопува и се остава да се крчка на тивок оган со повремено мешање додека испари водата и месото омекне.
  7. Се додава и брашното, добро се меша, се трга од оган и се остава да се излади. На крај се додава рендан кашкавал.
  8. Со филот се премачкуваат зачинетите шницли, се виткаат во ролат и се прицврстуваат со чепкалки.
  9. Секој ролат внимателно се валка во брашно, изматени јајца и лебни трошки.
  10. Се пече во добро загреано масло околу половина час и се вади врз салфетка за да ги впие вишокот маснотии.
  11. Се служи со помфрит и со сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: