Рецепти
Ролат со фил од печурки
Гурмански ручек од мелено месо – подгответе месо со печурки на малку поинаков начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Димена сланина(4 ленти )
Мешано мелено месо(550 Грама)
Свежи шампињони(350 Грама)
Кромид(2 Главици)
Јајце(6 )
Леб(2 Парчиња)
Лук(2 Чешниња)
Суво оригано(1/2 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Лебот (претходно потопен во вода и искинат на парчиња) измешајте го со меленото месо, исечканиот лук и 2 јајца. Зачинете со сол, бибер и вегета и замесете ја смесата со рака.
- Во тава на оган пропржете го кромидот на загреано масло, па откако ќе омекне додајте ги печурките исечкани на листови, зачинете со вегета, ориганото, сол и бибер и додајте ги исечканиот магдонос и останатите 4 јајца, па промешајте.
- На парче најлонска фолија расплескајте ја смесата од мелено месо и врз неа нанесете го филот од печурки.
- Свиткајте ролат и ставете го во тава за печење намастена со масло, па обложете го со ленти чадена сланина.
- Печете 30 минути во рерна на 180 степени, па сервирајте го ролатот исечен на парчиња.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во