Рецепти
Ролат со фил од печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од мелено месо – подгответе месо со печурки на малку поинаков начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(4 ленти )

Мешано мелено месо(550 Грама)

Свежи шампињони(350 Грама)

Кромид(2 Главици)

Јајце(6 )

Леб(2 Парчиња)

Магдонос

Лук(2 Чешниња)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Лебот (претходно потопен во вода и искинат на парчиња) измешајте го со меленото месо, исечканиот лук и 2 јајца. Зачинете со сол, бибер и вегета и замесете ја смесата со рака.
  2. Во тава на оган пропржете го кромидот на загреано масло, па откако ќе омекне додајте ги печурките исечкани на листови, зачинете со вегета, ориганото, сол и бибер и додајте ги исечканиот магдонос и останатите 4 јајца, па промешајте.
  3. На парче најлонска фолија расплескајте ја смесата од мелено месо и врз неа нанесете го филот од печурки.
  4. Свиткајте ролат и ставете го во тава за печење намастена со масло, па обложете го со ленти чадена сланина.
  5. Печете 30 минути во рерна на 180 степени, па сервирајте го ролатот исечен на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: