Рецепти
Ролат со фил од печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од мелено месо – подгответе месо со печурки на малку поинаков начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(4 ленти )

Мешано мелено месо(550 Грама)

Свежи шампињони(350 Грама)

Кромид(2 Главици)

Јајце(6 )

Леб(2 Парчиња)

Магдонос

Лук(2 Чешниња)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Лебот (претходно потопен во вода и искинат на парчиња) измешајте го со меленото месо, исечканиот лук и 2 јајца. Зачинете со сол, бибер и вегета и замесете ја смесата со рака.
  2. Во тава на оган пропржете го кромидот на загреано масло, па откако ќе омекне додајте ги печурките исечкани на листови, зачинете со вегета, ориганото, сол и бибер и додајте ги исечканиот магдонос и останатите 4 јајца, па промешајте.
  3. На парче најлонска фолија расплескајте ја смесата од мелено месо и врз неа нанесете го филот од печурки.
  4. Свиткајте ролат и ставете го во тава за печење намастена со масло, па обложете го со ленти чадена сланина.
  5. Печете 30 минути во рерна на 180 степени, па сервирајте го ролатот исечен на парчиња.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: