Рецепти
Ролат со крем сирење и со малини Ана Ристеска

Летен освежителен десерт со малини кој можете да го подготвите со било кое овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(200 Грама)

Ванилин шеќер(2 )

Вода(2 Супени лажици)

Брашно(100 Грама)

Крем сирење(500 Грама)

Шлаг крем ванила(300 Милилитри)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Ролат со крем сирење и со малини(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сирењето и шеќерот (100 г) кратко се матат. Се додава сокот од лимон и уште малку се мати да се соединат состојките. Се додава изматениот шлаг и се меша со лажица.
  2. Белките се матат во цврст снег. Се додаваат двата вида шеќер, потоа водата, брашното и на крај жолчките една по една.
  3. Смесата се пече во поголем плех обложен со хартија за печење. Се пече околу 20 минути на 180 степени.
  4. Печениот бисквит, доека е топол, се превртува на крпа. Се извлекува хартијата и со крпата се витка во ролат.
  5. Кога ќе се излади, се премачкува со крем и се посипува со малини, па повторно се витка во ролат и се украсува по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: