Рецепти
Ролат со крем сирење и со малини Ана Ристеска

Летен освежителен десерт со малини кој можете да го подготвите со било кое овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(200 Грама)

Ванилин шеќер(2 )

Вода(2 Супени лажици)

Брашно(100 Грама)

Крем сирење(500 Грама)

Шлаг крем ванила(300 Милилитри)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Ролат со крем сирење и со малини(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сирењето и шеќерот (100 г) кратко се матат. Се додава сокот од лимон и уште малку се мати да се соединат состојките. Се додава изматениот шлаг и се меша со лажица.
  2. Белките се матат во цврст снег. Се додаваат двата вида шеќер, потоа водата, брашното и на крај жолчките една по една.
  3. Смесата се пече во поголем плех обложен со хартија за печење. Се пече околу 20 минути на 180 степени.
  4. Печениот бисквит, доека е топол, се превртува на крпа. Се извлекува хартијата и со крпата се витка во ролат.
  5. Кога ќе се излади, се премачкува со крем и се посипува со малини, па повторно се витка во ролат и се украсува по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: