Рецепти

Ролат со лешници
Вкусен десерт од пандишпан со какао и ванила фил со лешници
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(100 Грама)
Шеќер(200 Грама)
Јајце(4 )
Какао(2 Супени лажици)
Прашок за печиво(1/2 )
Ванилин шеќер(1 )
Вода(млака 2 Супени лажици)
Пудинг од ванила(1 Пакување)
Маргарин(150 Грама)
Лешник(100 Грама)
Млеко(4 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Изматете ги јајцата со шеќерот (100 г), додајте 2 лажици млака вода, ванилин шеќер, какао, брашно и прашок за печиво.
- Соединете ги состојките и истурете ја смесата во подмачкан плех и печете ја во загреана рерна.
- Во млекото со шеќер (100 г) сварете го пудингот од ванила, убаво измешајте го и оставете го да се излади.
- Лешниците исечкајте ги, а маргаринот пенасто изматете го. Потоа поголем дел од лешниците измешајте ги со изладениот пудинг, па изматете ги со маргаринот.
- Премачкајте ја кората и свиткајте ја во ролат.
- Ролатот прелијте го со карамел прелив и лешници и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во