Рецепти
Ролат со лешници Ана Ристеска

Вкусен десерт од пандишпан со какао и ванила фил со лешници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(100 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Јајце(4 )

Какао(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(1/2 )

Ванилин шеќер(1 )

Вода(млака 2 Супени лажици)

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Маргарин(150 Грама)

Лешник(100 Грама)

Млеко(4 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Изматете ги јајцата со шеќерот (100 г), додајте 2 лажици млака вода, ванилин шеќер, какао, брашно и прашок за печиво.
  2. Соединете ги состојките и истурете ја смесата во подмачкан плех и печете ја во загреана рерна.
  3. Во млекото со шеќер (100 г) сварете го пудингот од ванила, убаво измешајте го и оставете го да се излади.
  4. Лешниците исечкајте ги, а маргаринот пенасто изматете го. Потоа поголем дел од лешниците измешајте ги со изладениот пудинг, па изматете ги со маргаринот.
  5. Премачкајте ја кората и свиткајте ја во ролат.
  6. Ролатот прелијте го со карамел прелив и лешници и послужете.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: