Рецепти
Ролат со урда Ана Ѓорова

Одлично предјадење за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Јогурт(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Пилешка салама(200 Грама)

Урда(200 Грама)

Мајонез(1 Супена лажица)

Кисели краставички(4 )

Сечкан магдонос(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат добро сè додека да се добие густа смеса. Се додаваат јогуртот, брашното и печивото.
  2. Смесата се истура во плех обложен со хартија за печење и се пече.
  3. Откако ќе се испече кората, се витка во влажна крпа.
  4. Се поготвува филот од урдата (по желба може и ситно издробено сирење), ситно сечканата салама (може и да се изренда), ситно сечканите кисели краставички, малку сол и сечкан магдонос, па сето тоа се соединува со мајонезот.
  5. Кората се премачкува со овој фил, се витка во ролат, а кога малку ќе се стегне, се сечат парчиња и се декорираат во чинија.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: