Рецепти
‘Ржан тост со намаз од цвекло Ана Ѓорова

Тост со намаз од хумус, цвекло и сирење за здрав појадок богат со витамин Е и со антиоксиданси

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(1/4 )

Хумус(1 Кафена лажица)

Намаз од сирење(1 Кафена лажица)

'Ржан леб(1 Парче)

Авокадо(1/2 )

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Ленено семе

Сончоглед

Чиа семе

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сварете го цвеклото додека да омекне, па испасирајте го со вилушка и измешајте го со хумусот и сирењето во кремаста смеса.
  2. Потоа намазот зачинете го по вкус со сол и намачкајте го на тостиран ‘ржан леб.
  3. Одозгора ставете го авокадото, маслото и семките.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: