Рецепти
‘Ржани снегулки со јогурт и боровинки Ана Ѓорова

Нутри појадок за одлично започнување на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мед(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Грчки јогурт(450 Грама)

’Ржани снегулки(100 Грама)

Боровница(250 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На оган во мало тенџере растопете го шеќерот со малку вода. Откако ќе се растопи, додајте 200 грама боровинки и варете ги додека омекнат, а потоа извадете ги во чинија настрана.
  2. Тенџерето без боровинки вратете го на многу слаб оган и додајте го пченкарниот скроб кој претходно е растопен во малку вода.
  3. Мешајте додека да добиете густа кремаста смеса, а потоа повторно ставете ги боровинките. Испасирајте ги малку со вилушка и мешајте уште неколку минути. Оставете настрана да се олади, а потоа ставете од густата смеса во чашите и оставете ги во фрижидер 20-тина минути.
  4. Во меѓувреме измешајте го медот со јогуртот и убаво соединете.
  5. Извадете ги чашките од фрижидер и ставете одозгора од смесата со јогурт, додајте ги снегулките и останатите свежи боровинки и послужете го јадењето ладно.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: