Рецепти
‘Ржани снегулки со јогурт и боровинки Ана Ѓорова

Нутри појадок за одлично започнување на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мед(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Грчки јогурт(450 Грама)

’Ржани снегулки(100 Грама)

Боровница(250 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На оган во мало тенџере растопете го шеќерот со малку вода. Откако ќе се растопи, додајте 200 грама боровинки и варете ги додека омекнат, а потоа извадете ги во чинија настрана.
  2. Тенџерето без боровинки вратете го на многу слаб оган и додајте го пченкарниот скроб кој претходно е растопен во малку вода.
  3. Мешајте додека да добиете густа кремаста смеса, а потоа повторно ставете ги боровинките. Испасирајте ги малку со вилушка и мешајте уште неколку минути. Оставете настрана да се олади, а потоа ставете од густата смеса во чашите и оставете ги во фрижидер 20-тина минути.
  4. Во меѓувреме измешајте го медот со јогуртот и убаво соединете.
  5. Извадете ги чашките од фрижидер и ставете одозгора од смесата со јогурт, додајте ги снегулките и останатите свежи боровинки и послужете го јадењето ладно.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: