Рецепти
Салата од киноа, пченка и млад кромид Ана Ѓорова

Лесна и здрава салата од варена пченка и киноа со млад кромид и вкусен прелив од мед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киноа зрна(2 Чаши)

Пченка(4 )

Млад кромид(4 )

Мед(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(1 Супена лажица)

Несолен путер(50 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пченката сварете ја во поголемо количество вода во тенџере покриено со капак, околу 5 минути. Или користете пченка од конзерва.
  2. Во друг сад измешајте ги ренданата кора и сокот од лимон, растопениот путер, медот, солта и биберот.
  3. Киноата ставете ја во тенџере со ладна солена вода и сварете ја според упатствата.
  4. Во сад за послужување ставете ја сварената киноа, пченката, сечканиот млад кромид и преливот за салата и измешајте. Зачинете по вкус со уште сол и бибер.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: