Рецепти
Салата од киноа, пченка и млад кромид Ана Ѓорова

Лесна и здрава салата од варена пченка и киноа со млад кромид и вкусен прелив од мед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киноа зрна(2 Чаши)

Пченка(4 )

Млад кромид(4 )

Мед(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(1 Супена лажица)

Несолен путер(50 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пченката сварете ја во поголемо количество вода во тенџере покриено со капак, околу 5 минути. Или користете пченка од конзерва.
  2. Во друг сад измешајте ги ренданата кора и сокот од лимон, растопениот путер, медот, солта и биберот.
  3. Киноата ставете ја во тенџере со ладна солена вода и сварете ја според упатствата.
  4. Во сад за послужување ставете ја сварената киноа, пченката, сечканиот млад кромид и преливот за салата и измешајте. Зачинете по вкус со уште сол и бибер.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: