Рецепти
Салата од киноа, пченка и млад кромид Ана Ѓорова

Лесна и здрава салата од варена пченка и киноа со млад кромид и вкусен прелив од мед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киноа зрна(2 Чаши)

Пченка(4 )

Млад кромид(4 )

Мед(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(1 Супена лажица)

Несолен путер(50 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пченката сварете ја во поголемо количество вода во тенџере покриено со капак, околу 5 минути. Или користете пченка од конзерва.
  2. Во друг сад измешајте ги ренданата кора и сокот од лимон, растопениот путер, медот, солта и биберот.
  3. Киноата ставете ја во тенџере со ладна солена вода и сварете ја според упатствата.
  4. Во сад за послужување ставете ја сварената киноа, пченката, сечканиот млад кромид и преливот за салата и измешајте. Зачинете по вкус со уште сол и бибер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: