Рецепти
Салата од компир и од карфиол Ана Ристеска

Едноставна крем салата со мајонез, јајца, компири, карфиол и сирење за богато предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Карфиол(1 Главица)

Урда(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Јајце(4 тврдо варени )

Ореви(10 )

Мајонез(200 Милилитри)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Оцет

Сол

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Компирот се вари со лушпа, се лупи и се сече на коцки.
  2. Тврдо варените јајца се сечат на коцкички. Тврдото сирење исто така. Јатките од ореви се сечат покрупно.
  3. Карфиолот се цепка на помали цветови и се вари, а потоа се процедува.
  4. Компирот се соединува со сирењето, јајцата и со карфиолот, па се додаваат солта, мајонезот, ситното сирење, маслиновото масло и оцетот.
  5. Добро се меша и се посипува со магдонос.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: