Рецепти
Салата од пржен зеленчук со ѓумбир Ана Ѓорова

Салата од брокула, аспарагус, зелена боранија, маслинки, ѓумбир и бадеми што може да ја послужите како гарнир со печено месо или риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(400 Грама)

Аспарагус(300 Грама)

Боранија(200 грама замрзната )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Ѓумбир

Бадеми(30 Грама)

Црни маслинки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Брокулите поделете ги на цветови, а зелената боранија исчистете ја и исечете ја на половина по должина. Исечкајте го кромидот.
  2. Варете ги брокулите во зовриена и посолена вода 5 минути, а аспарагусот и боранијата варете ги 3 минути.
  3. Пропржете ги исечканиот лук и ѓумбир на масло. Додајте ги бадемите и по неколку минути додајте го кромидот.
  4. Оставете ги да се пропржат, па додајте ги зеленчукот и црните маслинки. Пржете ги на силен оган 3 минути. Зачинете ги со оцет, малку сол и бибер. Тргнете ги од оган и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: