Рецепти
Салата од рендано цвекло Ана Ѓорова

Одлична и едноставна витаминска салата од цвекло, моркови, босилек и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Оцет од ориз(2 Супени лажици)

Лимон(1/2 )

Шеќер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Цвекло(450 Грама)

Морков(250 Грама)

Свеж босилек(1/2 Чаша)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во голем сад измешајте го оцетот, сокот од лимон, шеќерот, солта и биберот.
  2. Постепено додајте и масло, па додајте ги ренданите цвекло и моркови, босилекот и магдоносот.
  3. Измешајте ја добро салатата и додајте зачини по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: