Рецепти
Салата од рендано цвекло Ана Ѓорова

Одлична и едноставна витаминска салата од цвекло, моркови, босилек и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Оцет од ориз(2 Супени лажици)

Лимон(1/2 )

Шеќер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Цвекло(450 Грама)

Морков(250 Грама)

Свеж босилек(1/2 Чаша)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во голем сад измешајте го оцетот, сокот од лимон, шеќерот, солта и биберот.
  2. Постепено додајте и масло, па додајте ги ренданите цвекло и моркови, босилекот и магдоносот.
  3. Измешајте ја добро салатата и додајте зачини по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: