Рецепти
Салата од риба со соја зрна Ана Ѓорова

Витамински макробиотичка салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(500 Грама)

Соја зрна(50 Грама)

Свеж сок од лимон(4 Кафени лажици)

Вода(250 Милилитри)

Целер(1 Стебло)

Зелена пиперка(1 )

Црвена пиперка(1 Парче)

Кромид(1 Главица)

Мајонез од соја(3 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Рибјите филети премачкајте ги со сок од лимон.
  2. Водата загрејте ја, посолете ја и кога ќе зоврие додајте ги филетите. Намалете ја температурата и варете ја рибата на тивок оган 10 минути.
  3. Оставете ја рибата да се олади во течноста во која се варела.
  4. Пиперките исечкајте ги, целерот изрендајте го покрупно, а кромидот исечкајте го ситно.
  5. Вареното зрно од соја додајте го во зеленчукот и сето тоа измешајте го.
  6. Рибата исцедете ја од течноста и раздвојте ја на парчиња. Измешајте ја со приготвената смеса и додајте го мајонезот. Посолете по вкус и украсете ја со ливчиња магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: