Рецепти
Салата од свинско месо и зеленчук (хроно) Ана Ѓорова

Микс од свинско месо, прокељ, домати и свежа лута пиперка.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(800 Грама)

Прокељ(500 Грама)

Шери домати(300 Грама)

Чили пиперка(1 )

Свеж магдонос(малку )

Масло(4 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Измијте го прокељот, искинете ги оштетените листови, помалите листови оставете ги цели, а поголемите пресечете ги на половина.
  2. Посолете го месото и печете го во тава за скара со малку масло (печете кратко за да остане месото сочно). Ставете го испеченето месо во тенџере со капак.
  3. Во поголема тава загрејте 4 лажици масло и динстајте го исчистениот прокељ околу 10 минути со повремено мешање, додека се карамелизира прокељот.
  4. Исечете го печеното месо на ленти и додајте го во тавата со прокељ, потоа ставете сол и бибер по вкус и добро промешајте.
  5. На крај додајте исечкани шери домати и лута пиперка. Промешајте и сервирајте со гранчиња свеж магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: