Рецепти
Салата од свинско месо и зеленчук (хроно) Ана Ѓорова

Микс од свинско месо, прокељ, домати и свежа лута пиперка.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(800 Грама)

Прокељ(500 Грама)

Шери домати(300 Грама)

Чили пиперка(1 )

Свеж магдонос(малку )

Масло(4 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Измијте го прокељот, искинете ги оштетените листови, помалите листови оставете ги цели, а поголемите пресечете ги на половина.
  2. Посолете го месото и печете го во тава за скара со малку масло (печете кратко за да остане месото сочно). Ставете го испеченето месо во тенџере со капак.
  3. Во поголема тава загрејте 4 лажици масло и динстајте го исчистениот прокељ околу 10 минути со повремено мешање, додека се карамелизира прокељот.
  4. Исечете го печеното месо на ленти и додајте го во тавата со прокељ, потоа ставете сол и бибер по вкус и добро промешајте.
  5. На крај додајте исечкани шери домати и лута пиперка. Промешајте и сервирајте со гранчиња свеж магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: