Рецепти
Салата од цвекло и јаболки Ана Ѓорова

Наместо суво грозје, можете во салатата да додадете ореви, бадеми или други јатки по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(1-2 )

Јаболко(1-2 )

Суво грозје(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Кисела павлака(2-3 Супени лажици)

Лимон(1/2 )

Цимет

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Свежите јаболка, сувото грозје и печеното цвекло ситно исечкајте ги.
  2. Попрашете ги со цимет и со шеќер, малку посолете ги, попрскајте ги со сок од 1/2 лимон и додајте им половина од киселата павлака.
  3. Потоа сето тоа заедно добро промешајте го, ставете во сад за салата и прелијте го остатокот од павлаката. Салатата украсете ја со парчиња цвекло и јаболка.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: