Рецепти
Салата од цвекло и јаболки Ана Ѓорова

Наместо суво грозје, можете во салатата да додадете ореви, бадеми или други јатки по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(1-2 )

Јаболко(1-2 )

Суво грозје(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Кисела павлака(2-3 Супени лажици)

Лимон(1/2 )

Цимет

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Свежите јаболка, сувото грозје и печеното цвекло ситно исечкајте ги.
  2. Попрашете ги со цимет и со шеќер, малку посолете ги, попрскајте ги со сок од 1/2 лимон и додајте им половина од киселата павлака.
  3. Потоа сето тоа заедно добро промешајте го, ставете во сад за салата и прелијте го остатокот од павлаката. Салатата украсете ја со парчиња цвекло и јаболка.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: