Рецепти
Салата од туна и авокадо (хроно) Ана Ѓорова

Доколку салатата ја приготвувате за вечера, изберете зелена пиперка и кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Авокадото пресечете го на половина, извадете ги семките и исечкајте го на ситни коцкички. Попрскајте го со лимонов сок.
  2. Црвената бабура и кромидот исечкајте ги на ситни коцкички, исто како авокадото.
  3. На чинија за послужување ставете метална округла модла и на дното распоредете го исечканото авокадо. Притиснете со лажица за да се спои смесата. Врз тоа ставете слој пиперки, кромид, па на крај туна.
  4. Израмнете со лажица и внимателно извадете го металниот обрач. Одозгора ставете по една маслинка и декорирајте со резенки зелен лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: