Рецепти
Салата од туна и авокадо (хроно) Ана Ѓорова

Доколку салатата ја приготвувате за вечера, изберете зелена пиперка и кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Авокадото пресечете го на половина, извадете ги семките и исечкајте го на ситни коцкички. Попрскајте го со лимонов сок.
  2. Црвената бабура и кромидот исечкајте ги на ситни коцкички, исто како авокадото.
  3. На чинија за послужување ставете метална округла модла и на дното распоредете го исечканото авокадо. Притиснете со лажица за да се спои смесата. Врз тоа ставете слој пиперки, кромид, па на крај туна.
  4. Израмнете со лажица и внимателно извадете го металниот обрач. Одозгора ставете по една маслинка и декорирајте со резенки зелен лимон.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: