Рецепти
Салата со прокељ, брусница, бадеми и фета сирење во рерна Ана Ѓорова

Прокељот се препорачува како намирница за сите оние што трчаат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(350 Грама)

Брусница(1 Шака)

Бадеми(1 Шака)

Лимон(1 )

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Фета сирење(200 Грама)

Сушен домат(1 )

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Фета сирењето исечете го на коцки со приближно еднаква дебелина и наредете ги во сад за печење кој е намачкан со маслиново масло.
  2. Преку фета сирењето ставете го сечканиот сушен домат и иситнетиот лук.
  3. Рерната уклучете ја на 200 степени и печете додека сирењето не се разумени од горе.
  4. Додека се пече сирењето, измијте го убаво прокељот и исечкајте го на тенки ленти.
  5. Бадемите исечкајте ги и помешајте ги со прокељот.
  6. Во садот за салата со сечканиот прокељ додајте ја брусницата, зачинете ја салатата со маслиново масло, лимон, сол, бибер и послужете додека сирењето е топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: