Рецепти
Сармички од модар патлиџан Ана Ристеска

Интересни сармички од модар патлиџан со фил од урда и јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Модриот патлиџан се сече по должина на тенки ленти. Се запржуваат од двете страни само колку да омекнат. Се ставаат на хартија.
  2. Во меѓувреме се пржи на масло урдата и јајцата. Кога урдата ќе се олади се става малку сушен магдонос.
  3. Во листот пржен патлиџан се става од филот урда и се витка како сармичка. Се става во стоплен сад. Се ставааат сите сармички.
  4. Потоа се сечка ситно црвен домат на коцки, се става малку сечкан лук и магдонос и со рацете малку се промешува.
  5. Се става врз сармичките и потоа садот се става во фрижидер да одстои малку.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: