Рецепти

Сармички од модар патлиџан
Интересни сармички од модар патлиџан со фил од урда и јајца
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Модриот патлиџан се сече по должина на тенки ленти. Се запржуваат од двете страни само колку да омекнат. Се ставаат на хартија.
- Во меѓувреме се пржи на масло урдата и јајцата. Кога урдата ќе се олади се става малку сушен магдонос.
- Во листот пржен патлиџан се става од филот урда и се витка како сармичка. Се става во стоплен сад. Се ставааат сите сармички.
- Потоа се сечка ситно црвен домат на коцки, се става малку сечкан лук и магдонос и со рацете малку се промешува.
- Се става врз сармичките и потоа садот се става во фрижидер да одстои малку.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во