Рецепти
Сендвичи со вргањ и сирење Ана Ѓорова

Вкусен појадок кој ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вргањ (печурка)(400 Грама)

Младо кравјо сирење(150 Грама)

Леб(8 Парчиња)

Јајце(4 )

Презла(30 Грама)

Брашно(30 Грама)

Масло(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Печурките исчистете ги и исечете ги, сирењето исечете го на парчиња и натопетете ги во разматени јајца и секое парче ставете го меѓу две парчиња вргањ за да се залепи.
  2. Лепчињата наросете ги со брашно, потоа во јајце, па во презла.
  3. Во тава загрејте масло и секој сендвич направете го, па пржете ги од двете страни за да не се распаднат.
  4. Сервирајте и уживајте.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: