Рецепти
Шарена бисквит торта со чоколадо Ана Ѓорова

Брза и лесна ледена и непечена торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(10 Супени лажици)

Шеќер(7 Супени лажици)

Путер(160 Грама)

Мелени бисквити(300 Грама)

Слатка павлака(150 мл + 7 лажици )

Млечно чоколадо(црно 400 Грама)

Бело чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги млекото, путерот и шеќерот, па откако ќе се растопат, додајте ги мелените бисквити и мешајте со лажица да се соедини смесата.
  2. Нанесете ја во тркалезен калап обложен со најлонска хартија и оставете да се лади во замрзнувач 15 минути.
  3. Во тенџере на оган ставете ги белото чоколадо искршено на парчиња со 7 лажици слатка павлака, па откако ќе се растопат, нанесете ги врз ладниот колач од калапот.
  4. Врз оваа смеса ставете црн чоколаден фил од топено чоколадо со 150 мл слатка павлака и вратете го калапот во замрзнувач.
  5. Тортата се служи ладна, пред сервирање се вади од замрзнувач и се остава да омекне барем 15-тина минути.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: