Рецепти
Шарлота со ореви Ана Ѓорова

Превкусна и едноставна торта за која не треба печење во рерна. Наместо со ореви, можете да ја декорирате и со бадеми – еднакво е убава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пишкоти(250 Грама)

Чоколадо во прав(250 Грама)

Слатка павлака(3 Децилитри)

Јајце(5 )

Шеќер(120 Грама)

Ореви(20 )

Путер(80 Грама)

Желатин(4 ливчиња )

Какао(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Потопете го желатинот во ладна вода.
  2. Во тенџере на ниска температура мешајте го шеќерот со 2 лажици вода додека сосема се стопи.
  3. Измешајте ги јајцата, па по малку сипајте го топлиот сируп во нив, па долго матете ги додека смесата дибие посветла боја и додека порасне.
  4. На пареа стопете го чоколадото, какаото и путерот, додајте ги сечканите ореви и исцедениот желатин. Измешајте ги во смесата со јајцата.
  5. Во изладената смеса ставете ја слатката павлака.
  6. Калапот обложете го со пишкоти, во средина сипајте го приготвениот крем и ставете го во фрижидер да се стврдне.
  7. Утредента тортата украсете ја со целите јатки ореви и со рендано чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: