Рецепти
Шницли од ослиќ Ана Ѓорова

Рибји шницли во сос од сенф и павлака како интересна идеја за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(800 Грама)

Презла(40 Грама)

Кромид(30 Грама)

Сланина(70 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Јајце(2 )

Масло(5 Супени лажици)

Вода(2.5 Децилитри)

Бело вино(1/8 Литри)

Павлака(1/8 Литри)

Сенф(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ослиќот се вари во солена вода, а откако ќе омекне и ќе се свари, се цеди, се одделува од коските и се сечка ситно.
  2. Се сечкаат кромидот, лукот, магдоносот и се ставаат во сад заедно со парчињата ослиќ.
  3. Во садот се додаваат јајцата, презла, бибер и сол.
  4. Смесата добро се меша и се пржат шницли во тава на врело масло од двете страни додека не потемнат.
  5. Шницлите се вадат и се тргаат настрана.
  6. Во тавата се додава масло и се пропржува сечканата сланина, а потоа се додава 1.5 дл вода, вино и сенф. Се пропржува кратко, а потоа се ставаат шницлите во сосот и се оставаат да се крчкаат на тивок оган 10-тина минути.
  7. На крај се додава павлака, се промешува и вари уште 2-3 минути, па се послужува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: