Рецепти
Шницли од ослиќ Ана Ѓорова

Рибји шницли во сос од сенф и павлака како интересна идеја за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(800 Грама)

Презла(40 Грама)

Кромид(30 Грама)

Сланина(70 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Јајце(2 )

Масло(5 Супени лажици)

Вода(2.5 Децилитри)

Бело вино(1/8 Литри)

Павлака(1/8 Литри)

Сенф(1 Супена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ослиќот се вари во солена вода, а откако ќе омекне и ќе се свари, се цеди, се одделува од коските и се сечка ситно.
  2. Се сечкаат кромидот, лукот, магдоносот и се ставаат во сад заедно со парчињата ослиќ.
  3. Во садот се додаваат јајцата, презла, бибер и сол.
  4. Смесата добро се меша и се пржат шницли во тава на врело масло од двете страни додека не потемнат.
  5. Шницлите се вадат и се тргаат настрана.
  6. Во тавата се додава масло и се пропржува сечканата сланина, а потоа се додава 1.5 дл вода, вино и сенф. Се пропржува кратко, а потоа се ставаат шницлите во сосот и се оставаат да се крчкаат на тивок оган 10-тина минути.
  7. На крај се додава павлака, се промешува и вари уште 2-3 минути, па се послужува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: