Рецепти
Шпагети со ќофтиња Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Лук во прав(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Белка од јајце(1 )

Доматен сос(720 Грама)

Масло

Шпагети(225 Грама)

Рендан пармезан(5 Супени лажици)

Свеж босилек(исечкан 5 лажици )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Шпагетите сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето. Исцедете ги, измијте ги со вода и ставете ги настрана.
  2. Меленото месо измешајте го со ситно сечканиот кромид (или рендан), лебните трошки, лукот во прав, бибер, сол, 2 лажици сос од домати и една белка малку изматена со виљушка.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња и пржете ги во тава со загреано масло од сите страни додека добијат убава кафена боја.
  4. Откако ќе се испржат, во тавата додајте го останатиот доматен сос, намалете ја температурата, покријте со капак и гответе 10 минути со повремено мешање.
  5. Сервирајте ги ќофтињата врз варените шпагети, поросете со пармезан и со сечкан свеж босилек.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: