Рецепти
Шпагети со пикантен сос (посно) Ана Ѓорова

Ручек или вечера за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(500 Грама)

Чили пиперка(1 )

Лук(2 Чешниња)

Сардини свежи(6 филети )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Црвено вино(100 Милилитри)

Посни шпагети(400 Грама)

Сол

Бибер

Каперси(2 Супени лажици)

Црни маслинки(10 )

Магдонос(2 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Доматите излупете ги и исечете ги на коцкички. Лутата пиперка исчистете ја од семките и ситно исечкајте ја.
  2. Ситно исечкајте ги и лукот и сардините, па заедно со пиперката пропржете ги во загреаното маслиново масло.
  3. Додајте ги доматите и виното и 15-тина минути динстајте на тивок оган со отворено тенџере.
  4. Во меѓувреме сварете ги шпагетите според упатството на пакувањето.
  5. Во сосот додајте ги капарот и маслинките, па зачинете со сол и бибер.
  6. Измешајте ги шпагетите и сосот и сервирајте ги украсени со сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: