Рецепти
Шпагети со пикантен сос (посно) Ана Ѓорова

Ручек или вечера за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(500 Грама)

Чили пиперка(1 )

Лук(2 Чешниња)

Сардини свежи(6 филети )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Црвено вино(100 Милилитри)

Посни шпагети(400 Грама)

Сол

Бибер

Каперси(2 Супени лажици)

Црни маслинки(10 )

Магдонос(2 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Доматите излупете ги и исечете ги на коцкички. Лутата пиперка исчистете ја од семките и ситно исечкајте ја.
  2. Ситно исечкајте ги и лукот и сардините, па заедно со пиперката пропржете ги во загреаното маслиново масло.
  3. Додајте ги доматите и виното и 15-тина минути динстајте на тивок оган со отворено тенџере.
  4. Во меѓувреме сварете ги шпагетите според упатството на пакувањето.
  5. Во сосот додајте ги капарот и маслинките, па зачинете со сол и бибер.
  6. Измешајте ги шпагетите и сосот и сервирајте ги украсени со сечкан магдонос.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: