Рецепти
Шпагети во мексикански сос Ана Ѓорова

Зачинети тестенини со мелено месо, црн грав и пченка на мексикански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги шпагетите во зовриена и посолена вода со малку масло, па исцедете ги.
  2. Во тава на загреано масло пропржете го кромидот, па откако ќе омекне додајте ги исечканите пиперки.
  3. Оставете го зеленчукот убаво да се запржи, па додајте го меленото месо.
  4. Мешајте со лажица, па откако и месото ќе се запржи, додајте ги исечканите домати во тавата.
  5. Зачинете со сол, бибер, додајте 300 мл вода и динстајте.
  6. Откако ќе испари течноста, додајте ги зрната исцеден грав и пченка заедно со ситно сечканиот магдонос и динстајте уште неколку минути.
  7. Шпагетите измешајте ги во тенџере со сосот и послужете веднаш.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: