Рецепти
Сир тостерки Ана Ристеска

Одлично мезе за со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(800 Грама)

Маргарин(1 )

Прашок за печиво(1 )

Сирење(150 Грама)

Јајце(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Сусам(100 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Бибер(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во еден подлабок сад се стваат сите состојки и од нив се измасува хомогено тесто.
  2. Се вадат парчиња со големина на орев, се обликуваат и се стваат да се печат на тостер. Притоа температурата на тостерот треба да биде регулирана на највисок степен, за да можат тостерките што побрзо да се испечат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: