Рецепти
Сирови бомбици со путер од кикирики и суво овошје Ана Ѓорова

Здрави залчиња за носење што ќе ви дадат енергија во текот на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер од кикирики-органски(130 Грама)

Јаворов сируп(60 Милилитри)

Овесни снегулки(110 Грама)

Ленено семе(мелено, 20 грама )

Чиа семе(2 Супени лажици)

Суви брусници(или друго суво овошје по вкус, 30 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во сад измешајте ги путерот од кикирики, сирупот (може наместо сируп да ставите урми), овесни снегулки, мелено ленено семе, чиа семе и сувото овошје.
  2. Мешајте додека сите состојки се соединат. За да не бидат суви бомбиците, додајте повеќе путер од кикирики, а ако се многу лепливи или влажни додајте повеќе мелено ленено семе или овесни снегулки.
  3. Оставете ја смесата во фрижидер 5 минути. Потоа со лажица за сладолед формирајте бомбици врз хартија во плех.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: