Рецепти
Сладолед од банана и цимет Ана Ристеска

Нешто помеѓу замрзнат јогурт и сладолед, овој рецепт е лесен а правење, а тешко дека ќе можете да му одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(5 )

Портокал(2 )

Мед(4 Супени лажици)

Цимет(3 Кафени лажици)

Млеко(300 Милилитри)

Нискомаслена павлака(250 Грама)

Чоколадо од какао

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170 степени.
  2. Излупете ги бананите и ставете ги во мала тава за печење. Изрендајте ја кората од портокалот и тргнете ја на страна. Бананите прелијте ги со сокот од 1 1/2 портокал.
  3. Одозгора ставете мед и 2 кафени лажички цимет. Потоа стевет ги бананите да се печат 20 минути.
  4. Бананите ставете ги во блендер заедно со сосот со кој се печеа. Додајте го млекото и јогуртот. Од кога добро ќе се изблендира смесата додајте ја ренданата кора од портокал, прстофат морска сол, сокот од останатата половина портокал и остатокот од циметот. Промешајте и ставете ја смесата во пластичен сад.
  5. Садот со сладолед ставете го во замрзнувач минимум 3 часа.
  6. Пред послужување, декорирајте го сладоледот со рендано чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: