Рецепти
Сладолед од банана и цимет Ана Ристеска

Нешто помеѓу замрзнат јогурт и сладолед, овој рецепт е лесен а правење, а тешко дека ќе можете да му одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(5 )

Портокал(2 )

Мед(4 Супени лажици)

Цимет(3 Кафени лажици)

Млеко(300 Милилитри)

Нискомаслена павлака(250 Грама)

Чоколадо од какао

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170 степени.
  2. Излупете ги бананите и ставете ги во мала тава за печење. Изрендајте ја кората од портокалот и тргнете ја на страна. Бананите прелијте ги со сокот од 1 1/2 портокал.
  3. Одозгора ставете мед и 2 кафени лажички цимет. Потоа стевет ги бананите да се печат 20 минути.
  4. Бананите ставете ги во блендер заедно со сосот со кој се печеа. Додајте го млекото и јогуртот. Од кога добро ќе се изблендира смесата додајте ја ренданата кора од портокал, прстофат морска сол, сокот од останатата половина портокал и остатокот од циметот. Промешајте и ставете ја смесата во пластичен сад.
  5. Садот со сладолед ставете го во замрзнувач минимум 3 часа.
  6. Пред послужување, декорирајте го сладоледот со рендано чоколадо.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: