Рецепти
Сладолед торта со нутела крем
Замислете го вкусот на најпосакуваниот крем и свежината на сладоледот од ванила споени во едно и уживајте со оваа лесна непечена торта
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Слатка павлака(380 Милилитри)
Кондензирано млеко(100 Милилитри)
Нутела крем(180 Грама)
Рум(1 Кафена лажица)
Сладолед од ванила(350 Грама)
Бисквити(или колачиња од какао 150 грама )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути + 4 часа во замрзнувач
- Изматете со миксер 250 мл од слатката павлака (ладна од фрижидер) во цврст снег.
- Во меѓувреме во сад измешајте ги нутела кремот, румот и кондензираното млеко за да убаво се соединат.
- Потоа додајте ги во изматената павлака и добро измешајте со лажица.
- Смесата прелите ја врз хартија за печење во четвртаст сад и израмнете ја.
- Одозгора премачкајте го малку стопениот сладолед од ванила и ставете во замрзнувач.
- Колачињата од какао или обични бисквити сомелете ги и измешајте ги со 80 мл слатка павлака, па додајте ги врз сладоледот.
- Оставете ја тортата 4 часа во замрзнувач пред послужување.
- Декорирајте ја со шлаг од 50 мл матена слатка павлака и со рендано чоколадо.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во