Рецепти
Сладолед торта со нутела крем Ана Ѓорова

Замислете го вкусот на најпосакуваниот крем и свежината на сладоледот од ванила споени во едно и уживајте со оваа лесна непечена торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(380 Милилитри)

Кондензирано млеко(100 Милилитри)

Нутела крем(180 Грама)

Рум(1 Кафена лажица)

Сладолед од ванила(350 Грама)

Бисквити(или колачиња од какао 150 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути + 4 часа во замрзнувач

  1. Изматете со миксер 250 мл од слатката павлака (ладна од фрижидер) во цврст снег.
  2. Во меѓувреме во сад измешајте ги нутела кремот, румот и кондензираното млеко за да убаво се соединат.
  3. Потоа додајте ги во изматената павлака и добро измешајте со лажица.
  4. Смесата прелите ја врз хартија за печење во четвртаст сад и израмнете ја.
  5. Одозгора премачкајте го малку стопениот сладолед од ванила и ставете во замрзнувач.
  6. Колачињата од какао или обични бисквити сомелете ги и измешајте ги со 80 мл слатка павлака, па додајте ги врз сладоледот.
  7. Оставете ја тортата 4 часа во замрзнувач пред послужување.
  8. Декорирајте ја со шлаг од 50 мл матена слатка павлака и со рендано чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: